13. Dönem II. Yarıyıl Muafiyet İlanı

Pedagojik Formasyon Sertifika Programının II. Yarıyıl dersleri aşağıda listelenmiştir.

1.     Özel Öğretim Yöntemleri,

2.     Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı,

3.     Öğretmenlik Uygulaması.

Yukarıdaki derslerden muafiyet talep edecek kursiyerlerimizin ekteki dilekçeyi doldurarak, Transkript ve Ders içerikleri (kendi üniversitelerinden alacakları) ile birlikte “03.12.2019-13.12.2019” tarihleri arasında mesai bitimi saat 17:00‘a kadar Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanlık Binası Formasyon Birimi’ne şahsen veya e-mail yolu ile teslim etmeleri gerekmektedir.

e-mail : formasyon@istanbul.edu.tr

ADRES : Besim Ömer Paşa Cad. C blok. (İ. Ü. Kongre Kültür Merkezi Yanı) Oda No: 102 Beyazıt-Fatih/İstanbul

Bu tarihlerin haricinde kesinlikle dilekçe kabul edilmeyecektir.

Öğretmenlik Uygulaması dersi ve stajından muafiyet talep edecek kursiyerlerimiz; YÖK’ün yayınlamış olduğu Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar’da

Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir.” maddesine (Dördüncü Bölüm Madde 10/4) istinaden, daha önce en az bir öğretim yılı çalıştığını veya halî hazırda çalıştığını belgeleyen onaylı yazı ile birlikte muafiyet talep edebilirler.

Muafiyet dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ders İçerikleri için TIKLAYINIZ.

Not: Başvuru yapacak kursiyerlerin ders içerikleri kendi üniversite ve bölümlerinden alınmış olmalıdır. Yukarıda belirtilen Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ders İçerikleri, içerik uygunluğunun kursiyer tarafından incelenebilmesi için tarafımızca yayınlanmıştır.

DEKANLIK